Összetevők(4 adag)
Zöldfűszeres bárány:
- 100 g vaj
- 6 szelet toast (héja nélkül felkockázva)
- Petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, snidling, zsálya, kevés só, bors
- 1 bárányborda
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 gumós zeller
- 1 sárgarépa
- Egész bors
- Egész bors
- kevés só
- 100 ml balzsamecet
- 125 ml vörösbor
- Burgonyakeményítő
- Rozmaring, kakukkfű
Cukkini és zöldségek:
- 150 g cukkini (sárga és zöld)
- 9 koktélparadicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- Kevés só, bors
- 1-1 szál rozmaring és kakukkfű
Puliszka:
- 450 ml víz-tejszín keverék (100 ml habtejszín + 350 ml víz)
- 300 ml húsleves alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 150 g búzadara
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- Bors, szerecsendió
- 20 g reszelt parmezánsajt (45%)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 1,220 kcal
- Zsír: 91 g
- Nátrium: 709 mg
- Szénhidrátok: 37 g
- Fehérje: 60 g
- Foszfor: 628 mg
- Kálium: 1,320 mg
- Folyadéktartalom: 598 ml
Elkészítés
A zöldfűszeres kéreghez keverje össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózza és borsozza a keveréket, majd tegye tepsibe, és hagyja állni hűtőben kb. 5 óráig. Filézze ki a húst. A csontot vágja fel diónyi darabokra, és pirítsa meg 1 evőkanál olívaolajon. Kockázza fel a zöldségeket (vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zeller és sárgarépa), és adja hozzá a csonthoz. Adja hozzá a sűrített paradicsomot, a 2 gerezd fokhagymát, a borsot és a sót, és pirítsa tovább. Időnként locsolja meg a zöldségeket balzsamecettel és vörösborral. Szűrje át az alaplevet tiszta konyharuhán, és hígítsa a kívánt sűrűségre. Végül tegyen egy kevés keményítőt a szószba. Pirítsa meg a bárányt forró olívaolajon, közben ízesítse rozmaringgal, kakukkfűvel és fokhagymával. Süsse 180 fokos sütőben kb. 4 percig. Szeletelje fel a zöldfűszerkérget, fedje le vele a húst, és süsse tovább még 4 percig.
Serpenyőben olívaolajon pirítsa meg a felszeletelt cukkínit és a fél paradicsomokat, és ízesítse őket zöldfűszerekkel.
A vizet, a tejszínt és a húsleves alaplevet öntse egy serpenyőbe. Forralja fel, tegyen bele fokhagymát és 1 babérlevelet. Keverje hozzá a puliszkát, és közepes hőfokon párolja egy percig. Fedje le, és párolja további 20 percig. Időnként keverje meg fakanállal. Vegye ki a fokhagymát és a babérlevelet. Keverjen el benne 2 evőkanál olívaolajat, 1 teáskanál felaprózott kakukkfüvet, borsot, szerecsendiót és 2 evőkanál reszelt parmezánt.