Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Zöldfűszeres bárány cukkínivel és puliszkával

Zöldfűszeres bárány cukkínivel és puliszkával

csm_Rack_of_lamb_1024_10_a07422c854.jpg

Összetevők(4 adag)

Zöldfűszeres bárány:

  • 100 g vaj
  • 6 szelet toast (héja nélkül felkockázva)
  • Petrezselyem, rozmaring, kakukkfű, snidling, zsálya, kevés só, bors
  • 1 bárányborda
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 gumós zeller
  • 1 sárgarépa
  • Egész bors
  • Egész bors
  • kevés só
  • 100 ml balzsamecet
  • 125 ml vörösbor
  • Burgonyakeményítő
  • Rozmaring, kakukkfű

Cukkini és zöldségek:

  • 150 g cukkini (sárga és zöld)
  • 9 koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Kevés só, bors
  • 1-1 szál rozmaring és kakukkfű

Puliszka:

  • 450 ml víz-tejszín keverék (100 ml habtejszín + 350 ml víz)
  • 300 ml húsleves alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 150 g búzadara
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • Bors, szerecsendió
  • 20 g reszelt parmezánsajt (45%)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 1,220 kcal
  • Zsír: 91 g
  • Nátrium: 709 mg
  • Szénhidrátok: 37 g
  • Fehérje: 60 g
  • Foszfor: 628 mg
  • Kálium: 1,320 mg
  • Folyadéktartalom: 598 ml

Elkészítés

A zöldfűszeres kéreghez keverje össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózza és borsozza a keveréket, majd tegye tepsibe, és hagyja állni hűtőben kb. 5 óráig. Filézze ki a húst. A csontot vágja fel diónyi darabokra, és pirítsa meg 1 evőkanál olívaolajon. Kockázza fel a zöldségeket (vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, zeller és sárgarépa), és adja hozzá a csonthoz. Adja hozzá a sűrített paradicsomot, a 2 gerezd fokhagymát, a borsot és a sót, és pirítsa tovább. Időnként locsolja meg a zöldségeket balzsamecettel és vörösborral. Szűrje át az alaplevet tiszta konyharuhán, és hígítsa a kívánt sűrűségre. Végül tegyen egy kevés keményítőt a szószba. Pirítsa meg a bárányt forró olívaolajon, közben ízesítse rozmaringgal, kakukkfűvel és fokhagymával. Süsse 180 fokos sütőben kb. 4 percig. Szeletelje fel a zöldfűszerkérget, fedje le vele a húst, és süsse tovább még 4 percig.

Serpenyőben olívaolajon pirítsa meg a felszeletelt cukkínit és a fél paradicsomokat, és ízesítse őket zöldfűszerekkel.

A vizet, a tejszínt és a húsleves alaplevet öntse egy serpenyőbe. Forralja fel, tegyen bele fokhagymát és 1 babérlevelet. Keverje hozzá a puliszkát, és közepes hőfokon párolja egy percig. Fedje le, és párolja további 20 percig. Időnként keverje meg fakanállal. Vegye ki a fokhagymát és a babérlevelet. Keverjen el benne 2 evőkanál olívaolajat, 1 teáskanál felaprózott kakukkfüvet, borsot, szerecsendiót és 2 evőkanál reszelt parmezánt.