Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Tejszínes-gombás csirkemell

Tejszínes-gombás csirkemell

csm_42_creamed_chicken_with_mushrooms_12_edbd373330.jpg
Közepes
Eredet: Franciaország

Összetevők(4 adag)

  • 4 csirkemell
  • 1 fehér hagyma
  • 1 pohár fehérbor
  • 250 g friss champignon gomba
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 doboz tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • petrezselyem
  • bors
  • 240 g rizs

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 546 kcal
  • Zsír: 15 g
  • Nátrium: 150 mg
  • Szénhidrátok: 52 g
  • Fehérje: 44 g
  • Foszfor: 512 mg
  • Kálium: 836 mg
  • Folyadéktartalom: 256 ml

Elkészítés

Kockázza fel a hagymát, és párolja meg egy serpenyőben kevés olajon. Vágja fel kis darabokra a csirkemellet, és adja hozzá a hagymához. Borsozza meg a húst. Adja hozzá a meghámozott és csíkokra vágott gombát. Adja hozzá a mustárt és a fehérbort. Ha az alkohol elpárolgott, adja hozzá a tejszínt és a petrezselymet, és vegye kisebbre a lángot. Alacsony hőmérsékleten párolja az ételt 30 percig. Rizzsel tálalja.

Táplálkozási tanácsok

Ez egy igazi ínyenc fogás. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a "mindennapi" só és káliumbevitelt fedezi. Fehérjében gazdag, ami fontos az izomtömeg megőrzése érdekében, emellett nagy mennyiségben tartalmaz ként: Ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét! Az étel foszfortartalmának csökkentése érdekében friss gomba helyett konzerv gombát is használhat (a levet öntse le róla).