Összetevők(10 adag)
Körülbelül 20 golyóhoz (2 db/fő):
- 1 kg natúr joghurt
- 1 tk tengeri só
Választható:
- 1 tk currypor
- némi Cayenne bors
- fűszerek a körítéshez
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 87 kcal
- Zsír: 7 g
- Nátrium: 98 mg
- Szénhidrátok: 3 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 75 mg
- Kálium: 87 mg
- Folyadéktartalom: 37 ml
Elkészítés
Tegyen egy szitába muszlinkendőt, és helyezze egy nagy tálba.
A joghurtot, a sót, valamint a curryport és a Cayenne borsot alaposan keverje össze egy tálban.
A masszát öntse a szitába, takarja be a kendővel, majd helyezzen rá egy kistányért és egy konzervdobozt. Hagyja állni a hűtőszekrényben 24 órán át, hogy a folyadék lecsöpögjön a tálba. Végül még egy kicsit nyomja ki a joghurtot a kendővel.
Kenjen ki egy tepsit kevés olajjal (hogy a golyók ne ragadjanak le).
Egy evőkanállal formáljon kb. 20 kis golyót a masszából majd díszítse ízlés szerint az alábbiak valamelyikével (vagy forgassa meg benne): mák, kömény, paprika, apróra vágott fűszernövények, mint a snidling, a petrezselyem vagy a fahéj.
A golyók jól lehűtve akár három napig is eltarthatók.