Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Színes joghurtgolyók

Színes joghurtgolyók

csm_yogurt-balls_dialysis_recipes_02_5061c91ea0.jpg

Összetevők(10 adag)

Körülbelül 20 golyóhoz (2 db/fő):

  • 1 kg natúr joghurt
  • 1 tk tengeri só

Választható:

  • 1 tk currypor
  • némi Cayenne bors
  • fűszerek a körítéshez

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 87 kcal
  • Zsír: 7 g
  • Nátrium: 98 mg
  • Szénhidrátok: 3 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 75 mg
  • Kálium: 87 mg
  • Folyadéktartalom: 37 ml

Elkészítés

Tegyen egy szitába muszlinkendőt, és helyezze egy nagy tálba.

A joghurtot, a sót, valamint a curryport és a Cayenne borsot alaposan keverje össze egy tálban.

A masszát öntse a szitába, takarja be a kendővel, majd helyezzen rá egy kistányért és egy konzervdobozt. Hagyja állni a hűtőszekrényben 24 órán át, hogy a folyadék lecsöpögjön a tálba. Végül még egy kicsit nyomja ki a joghurtot a kendővel.

Kenjen ki egy tepsit kevés olajjal (hogy a golyók ne ragadjanak le).

Egy evőkanállal formáljon kb. 20 kis golyót a masszából majd díszítse ízlés szerint az alábbiak valamelyikével (vagy forgassa meg benne): mák, kömény, paprika, apróra vágott fűszernövények, mint a snidling, a petrezselyem vagy a fahéj.

A golyók jól lehűtve akár három napig is eltarthatók.