Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Sörtésztában sült ponty burgonyasalátával

Sörtésztában sült ponty burgonyasalátával

csm_Carp_in_beer_batter_with_potato_salad_02_15af64cdd0.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 1 kg saláta burgonya
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 50 ml fehérborecet
  • Frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál közepesen csípős mustár
  • 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 vörös vagy lila hagyma

A hal:

  • 4 pontyfilé, darabonként kb. 150 g
  • 2 teáskanál citromlé
  • Frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 2 tojás
  • ½ teáskanál csemege őrölt paprika
  • 250 ml búzasör
  • Növényi olaj a sütéshez

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 747 kcal
  • Zsír: 30 g
  • Nátrium: 1 mg
  • Szénhidrátok: 70 g
  • Fehérje: 44 g
  • Foszfor: 625 mg
  • Kálium: 2 mg

Elkészítés

Mossa meg és főzze meg a burgonyát. Még melegen hámozza meg a burgonyát, majd hagyja, hogy egy kicsit lehűljön.
Melegítse fel a zöldség alaplevet. Szeletelje fel a burgonyákat, a szeleteket tegye egy tálba, majd öntse rájuk a zöldség alaplevet és az ecetet, sózza és borsozza, és tegye 2 órára hűtőbe.
A 2 óra elteltével mossa meg és törölje szárazra a pontyfiléket. Locsolja meg a filéket citromlével, és hagyja állni 5 percig. 
Itassa fel róluk a nedvességet, majd sózza és borsozza a filéket.
Üsse fel a tojásokat különválasztva a fehérjét a sárgájától, majd verje fel keményre a tojásfehérjét. A tojássárgáját keverje össze a liszttel, az őrölt paprikával és a búzasörrel, majd keverje hozzá a tésztához a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Hámozza meg és vágja fel apróra a hagymát. Keverje el a hagymát és az olívaolajat a burgonyasalátában, és fűszerezze a salátát.
Hevítsen fel bőséges mennyiségű növényi olajat serpenyőben, forgassa meg a halfiléket a tésztában, és süsse őket aranybarnára (mindkét oldalt 5-6 percig süsse).
Adagolja a pontyfiléket és a burgonyasalátát tányérokra, majd szórja meg az ételt petrezselyemmel, és díszítse citromgerezdekkel.

Táplálkozási tanácsok

A burgonya káliumtartalmát csökkentheti, ha előzőleg beáztatja vízbe.