Összetevők(4 adag)
- 1 kg saláta burgonya
- 200 ml zöldség alaplé
- 50 ml fehérborecet
- Só
- Frissen őrölt bors
- 2 teáskanál közepesen csípős mustár
- 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 vörös vagy lila hagyma
A hal:
- 4 pontyfilé, darabonként kb. 150 g
- 2 teáskanál citromlé
- Só
- Frissen őrölt bors
- 2 tojás
- 2 tojás
- ½ teáskanál csemege őrölt paprika
- 250 ml búzasör
- Növényi olaj a sütéshez
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 747 kcal
- Zsír: 30 g
- Nátrium: 1 mg
- Szénhidrátok: 70 g
- Fehérje: 44 g
- Foszfor: 625 mg
- Kálium: 2 mg
Elkészítés
Mossa meg és főzze meg a burgonyát. Még melegen hámozza meg a burgonyát, majd hagyja, hogy egy kicsit lehűljön.
Melegítse fel a zöldség alaplevet. Szeletelje fel a burgonyákat, a szeleteket tegye egy tálba, majd öntse rájuk a zöldség alaplevet és az ecetet, sózza és borsozza, és tegye 2 órára hűtőbe.
A 2 óra elteltével mossa meg és törölje szárazra a pontyfiléket. Locsolja meg a filéket citromlével, és hagyja állni 5 percig.
Itassa fel róluk a nedvességet, majd sózza és borsozza a filéket.
Üsse fel a tojásokat különválasztva a fehérjét a sárgájától, majd verje fel keményre a tojásfehérjét. A tojássárgáját keverje össze a liszttel, az őrölt paprikával és a búzasörrel, majd keverje hozzá a tésztához a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Hámozza meg és vágja fel apróra a hagymát. Keverje el a hagymát és az olívaolajat a burgonyasalátában, és fűszerezze a salátát.
Hevítsen fel bőséges mennyiségű növényi olajat serpenyőben, forgassa meg a halfiléket a tésztában, és süsse őket aranybarnára (mindkét oldalt 5-6 percig süsse).
Adagolja a pontyfiléket és a burgonyasalátát tányérokra, majd szórja meg az ételt petrezselyemmel, és díszítse citromgerezdekkel.