Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Sertésből és csirkéből készült saslik

Sertésből és csirkéből készült saslik

csm_31_pork_and_chicken_sashlik_12_b04bb2316b.jpg

Összetevők(3 adag)

  • 240 g sertéscomb
  • 400 g csirkemell
  • 1 cukkini
  • 4 fej vöröshagyma

A hús pácolásához:

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál borsikafű
  • 2 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál vasfű

A cukkini pácolásához:

  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 csipetnyi pirospaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 580 kcal
  • Zsír: 32 g
  • Nátrium: 140 mg
  • Szénhidrátok: 13 g
  • Fehérje: 61 g
  • Foszfor: 412 mg
  • Kálium: 949 mg
  • Folyadéktartalom: 311 ml

Elkészítés

A pác összetevőit alaposan keverje össze kevés olívaolajban, majd vágja fel a húsokat nagyobb kockákra. A páclevet ossza el két tálban, majd az egyikbe helyezze a sertéshúst, a másikba pedig a csirkemellet. Mindkét tálba öntsön annyi olívaolajat, hogy ellepje a húst, majd alaposan keverje össze a pácot, hogy a hús minden részére jusson. Fedje le a tálakat fóliával, és hagyja egy napig állni a hűtőben.
Vágja fel a cukkinit ujjnyi vastag szeletekre, majd azokat negyedelje. Szórja a fűszereket a cukkinidarabokra, öntsön rájuk kevés olívaolajat, majd fedje le a tálat, és hagyja állni a hűtőben egy napig. Vágja fel nyolc részre a hagymákat (ezeket akár tovább felezheti).
A nyársra előbb egy hagymát, egy darab húst, majd egy cukkinit tűzzön fel, és ezt ismételje meg még kétszer. Szabadtéri grillen vagy sütőben süsse pirosra a nyársakat.