Összetevők(3 adag)
- 240 g sertéscomb
- 400 g csirkemell
- 1 cukkini
- 4 fej vöröshagyma
A hús pácolásához:
- 8 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál borsikafű
- 2 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál fehérbors
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál vasfű
A cukkini pácolásához:
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 teáskanál majoránna
- 1 kávéskanál fehérbors
- 1 csipetnyi pirospaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 580 kcal
- Zsír: 32 g
- Nátrium: 140 mg
- Szénhidrátok: 13 g
- Fehérje: 61 g
- Foszfor: 412 mg
- Kálium: 949 mg
- Folyadéktartalom: 311 ml
Elkészítés
A pác összetevőit alaposan keverje össze kevés olívaolajban, majd vágja fel a húsokat nagyobb kockákra. A páclevet ossza el két tálban, majd az egyikbe helyezze a sertéshúst, a másikba pedig a csirkemellet. Mindkét tálba öntsön annyi olívaolajat, hogy ellepje a húst, majd alaposan keverje össze a pácot, hogy a hús minden részére jusson. Fedje le a tálakat fóliával, és hagyja egy napig állni a hűtőben.
Vágja fel a cukkinit ujjnyi vastag szeletekre, majd azokat negyedelje. Szórja a fűszereket a cukkinidarabokra, öntsön rájuk kevés olívaolajat, majd fedje le a tálat, és hagyja állni a hűtőben egy napig. Vágja fel nyolc részre a hagymákat (ezeket akár tovább felezheti).
A nyársra előbb egy hagymát, egy darab húst, majd egy cukkinit tűzzön fel, és ezt ismételje meg még kétszer. Szabadtéri grillen vagy sütőben süsse pirosra a nyársakat.