Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Ropogós kakukkfüves burgonya

Ropogós kakukkfüves burgonya

csm_thyme_potatoes_02_eabe0602fa.jpg

Összetevők(8 adag)

  • 1 kg burgonya
  • 70 g puha vaj
  • Kakukkfű (friss)
  • Tengeri só

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 153 kcal
  • Zsír: 7 g
  • Nátrium: 100 mg
  • Szénhidrátok: 19 g
  • Fehérje: 2 g
  • Foszfor: 39 mg
  • Kálium: 456 mg

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt (200°C-ra/légkeveréses fokozaton 180°C-ra) 
Hámozza meg, és vágja vékony, egyenes szeletekre a burgonyát (reszelővel vagy burgonyahámozóval – ez némi erőfeszítést igényel).
Szárítsa meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel, és öntse őket egy nagy edénybe. 
Olvassza fel a vajat, és öntse a burgonyára, adja hozzá a kakukkfüvet és a sót, majd jól keverje össze az egészet, amíg az összes burgonyaszeletet be nem fedi a vaj.
Rendezze el a burgonyaszeleteket egy tűzáll edényben kissé legyező alakban, egymáshoz szorosan.   
Hintse meg sóval, és süsse ropogósra kb. 45 perc alatt.

Táplálkozási tanácsok

TIPP: A káliumtartalom csökkentése érdekében sütés előtt néhány órával vagy előző este is meghámozhatja és felszeletelheti a burgonyát. Ilyenkor elkészítésig bő vízben kell tárolni a burgonyát, és négyóránként cserélni kell rajta a vizet. Egyszerűen csak szárítsa meg a burgonyaszeleteket, és kövesse a receptet – ne felejtse el előmelegíteni a sütőt!