Összetevők(8 adag)
- 1 kg burgonya
- 70 g puha vaj
- Kakukkfű (friss)
- Tengeri só
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 153 kcal
- Zsír: 7 g
- Nátrium: 100 mg
- Szénhidrátok: 19 g
- Fehérje: 2 g
- Foszfor: 39 mg
- Kálium: 456 mg
Elkészítés
Melegítse elő a sütőt (200°C-ra/légkeveréses fokozaton 180°C-ra)
Hámozza meg, és vágja vékony, egyenes szeletekre a burgonyát (reszelővel vagy burgonyahámozóval – ez némi erőfeszítést igényel).
Szárítsa meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel, és öntse őket egy nagy edénybe.
Olvassza fel a vajat, és öntse a burgonyára, adja hozzá a kakukkfüvet és a sót, majd jól keverje össze az egészet, amíg az összes burgonyaszeletet be nem fedi a vaj.
Rendezze el a burgonyaszeleteket egy tűzáll edényben kissé legyező alakban, egymáshoz szorosan.
Hintse meg sóval, és süsse ropogósra kb. 45 perc alatt.