Összetevők(6 adag)
- 6 sózott hering
- 2 ecetes uborka (nagy)
- 1 hagyma (nagy)
- 2 tk mustár (csípős)
- 1 ek kapor
- 250 ml ecet
- 200 ml száraz fehérbor
- 3 babérlevél
- 3 szegfűszeg (egész)
- 5 szem bors
- 2 hagyma (karikára vágva)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 239 kcal
- Zsír: 18 g
- Nátrium: 345 mg
- Szénhidrátok: 949 g
- Fehérje: 19 g
- Foszfor: 261 mg
- Kálium: 431 mg
- Folyadéktartalom: 89 ml
Elkészítés
A sózott heringeket tegye vízbe egy éjszakára. Másnap törölje szárazra a heringeket és távolítsa el a pikkelyeket. Az ecetes uborkát és a hagymát vágja vékony szeletekre. A halfilék belső felét kenje meg mustárral, tegye rá az uborka- és hagymadarabokat, valamint a kaprot, majd tekerje fel a heringeket, és rögzítse a tekercseket fogvájóval.
Öntse az ecetet és a fehérbort egy edénybe, adja hozzá a babérleveleket, a szegfűszeget és a borsot, főzze össze őket, majd pihentesse 10 percig.
Tegye a rollmopsokat egy zárható edénybe, takarja be hagymakarikákkal, és öntse rá a lehűlt levet. Ezután hagyja a rollmopsokat legalább 3 napig állni.
Evéskor ki kell göngyölíteni őket, és a nyitott oldalukról fogyaszthatók.