Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Rollmops – Német sushi

Rollmops – Német sushi

csm_rollmops_german-sushi_dialysis_recipes_02_b593895c9b.jpg

Összetevők(6 adag)

  • 6 sózott hering
  • 2 ecetes uborka (nagy)
  • 1 hagyma (nagy)
  • 2 tk mustár (csípős)
  • 1 ek kapor
  • 250 ml ecet
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 3 babérlevél
  • 3 szegfűszeg (egész)
  • 5 szem bors
  • 2 hagyma (karikára vágva)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 239 kcal
  • Zsír: 18 g
  • Nátrium: 345 mg
  • Szénhidrátok: 949 g
  • Fehérje: 19 g
  • Foszfor: 261 mg
  • Kálium: 431 mg
  • Folyadéktartalom: 89 ml

Elkészítés

A sózott heringeket tegye vízbe egy éjszakára. Másnap törölje szárazra a heringeket és távolítsa el a pikkelyeket. Az ecetes uborkát és a hagymát vágja vékony szeletekre. A halfilék belső felét kenje meg mustárral, tegye rá az uborka- és hagymadarabokat, valamint a kaprot, majd tekerje fel a heringeket, és rögzítse a tekercseket fogvájóval.

 Öntse az ecetet és a fehérbort egy edénybe, adja hozzá a babérleveleket, a szegfűszeget és a borsot, főzze össze őket, majd pihentesse 10 percig.

Tegye a rollmopsokat egy zárható edénybe, takarja be hagymakarikákkal, és öntse rá a lehűlt levet. Ezután hagyja a rollmopsokat legalább 3 napig állni.

Evéskor ki kell göngyölíteni őket, és a nyitott oldalukról fogyaszthatók.