Mini sajttorták

csm_small-cake-with-cheese_dialysis_recipes_02_08a7e0866e.jpg

Összetevők(12 adag)

  • 150 g keksz (omlós vagy vajas keksz)
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 5 ek vaj (a kekszhez keverendő)
  • 1 tk vaj (a muffinformák kikenéséhez)
  • 2 csomag krémsajt (darabonként 200 g)
  • 2 tojás
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek citromhéj
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 csapott tk őrölt gyömbér
  • 150 g világosbarna cukor
  • néhány vékony szeletekre, apróra vágott, kandírozott gyömbér

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 224 kcal
  • Zsír: 11 g
  • Nátrium: 49 mg
  • Szénhidrátok: 25 g
  • Fehérje: 6 g
  • Foszfor: 97 mg
  • Kálium: 99 mg
  • Folyadéktartalom: 39 ml

Elkészítés

A sütőt melegítse elő 180 °C-ra.

Tegyen a muffinsütőbe papírkosárkákat, vagy 1 tk vajjal kenje ki a formákat.

Morzsolja szét a kekszet és keverje össze 3 ek cukorral és sóval egy tálban. Olvassza fel a vajat, és jól keverje össze a kekszmorzsával.

Öntse a keveréket a muffinformákba, és nyomkodja erősen a formák aljához, hogy alapot képezzen a süteményhez. A sütőben kb. 5 percig süsse, majd vegye ki a tepsit és tegye egy rácsra. A sütő hőmérsékletét csökkentse 150 °C-ra.

A krémsajtot kb. 2 percen át verje krémes állagúra egy tálban. Keverés közben a tojásokat egyenként keverje bele. A citromlevet, a citromhéjat, a vaníliakivonatot, az őrölt gyömbért és a barnacukrot adja hozzá, és jól keverje össze őket.

A masszát egyforma adagokban töltse a muffinformákba, és a tortácskákat addig süsse, amíg azok megszilárdulnak (a sütési idő a sütőformák nagysága miatt eltérő lehet).

Hagyja a tepsit a rácson egy éjszakára, de legalább 4 órára lehűlni.

A tortácskákat egy késsel a szélüknél óvatosan vágja ki a formából (vagy fordítsa meg a tepsit). Tegye őket tányérra, és díszítse a kandírozott gyömbérrel.