Összetevők(4 adag)
- 2 kis fej vöröshagyma (60 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 paradicsom (200 g)
- 2 kisebb sárga cukkini (200 g)
- 2 kisebb zöld cukkini (200 g)
- 50 g zöld, magozott olívabogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 100 ml zöldség alaplé
- 2 rozmaring ág
- 4 kakukkfű ág
- Só, bors
- 1/2 csokor bazsalikom felvágva.
- Tegyen félre néhány levelet a díszítéshez.
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 150 kcal
- Zsír: 12 g
- Nátrium: 127 mg
- Szénhidrátok: 6 g
- Fehérje: 4 g
- Foszfor: 60 mg
- Kálium: 390 mg
- Folyadéktartalom: 199 ml
Elkészítés
Hámozza meg és vágja fel kockákra a hagymát. Hámozza meg és a vágja fel apró kockákra a fokhagymát. Mossa meg és vágja fel kockákra a paradicsomot. Mossa meg a cukkinit, majd vágja fel kb. 3 mm vastagságú szeletekre. Szeletelje fel az olívabogyót. Melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben. Az olívaolajban párolja a hagymát üvegesre.
Adja hozzá a felaprózott fokhagymát és paradicsomot, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd rövid ideig süsse a keveréket. Adja hozzá a zöldség alaplevet. Adja hozzá a felszeletelt cukkinit és olívabogyót, majd párolja a keveréket kb. 5 percig. Vegye ki a rozmaringot és a kakukkfüvet. Vágja fel a bazsalikomot vékony csíkokra, és közvetlenül tálalás előtt keverje el az ételben.
Ha szükséges, sózza és borsozza.
A mediterrán zöldségkeverék friss fehérkenyérrel, hallal, hússal, kuszkusszal, puliszkával vagy tésztával egyaránt ízletes étel.