Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Marhasült cukorborsóval

Marhasült cukorborsóval

csm_59_sauted_beef_with_snow_peas_12_4fb9b5831c.jpg
Nehéz
Eredet: Franciaország

Összetevők(4 adag)

  • 200 g bélszín vagy fartő
  • 200 g kínai tészta vagy rizs
  • 1 csokor apróra vágott citromfű
  • 150 g cukorborsó
  • 1 gerezd meghámozott és apróra vágott fokhagyma
  • 2 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál apróra vágott gyömbér
  • petrezselyem
  • friss koriander

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 367 kcal
  • Zsír: 13 g
  • Nátrium: 114 mg
  • Szénhidrátok: 49 g
  • Fehérje: 14 g
  • Foszfor: 198 mg
  • Kálium: 339 mg
  • Folyadéktartalom: 80 ml

Elkészítés

Vágja fel a marhát csíkokra. Vonja be a csíkokat 1 evőkanál szezámolajban elkevert kukoricakeményítővel. Adja hozzá az apróra vágott citromfüvet és a lime-levet. Tegye hűtőbe 30 percre. Mossa meg a cukorborsót, és vágja le a végeit. Forraljon vizet egy lábasban, és tegye bele a tésztát. Főzze a csomagoláson jelzett ideig. Szűrje le a tésztát, és keverjen hozzá egy evőkanál szezámolajat. Tegye félre a tésztát. Egy lábasban vagy wokban melegítsen fel 1 evőkanál mogyoróolajat. Tegye bele a bepácolt marhacsíkokat. Folyamatos kevergetés mellett süsse 1 percig. Vegye ki a húst és a levet. Tegye félre. Tegyen 1 evőkanál olajat a wokba, adja hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd a cukorborsót. Pirítsa kb. 2 percig. Keverje hozzá a tésztát, a marhahúst és a húslevet. Főzze az ételt további 1-2 percig, közben keverje össze alaposan. Szórja meg petrezselyemmel és korianderrel. Azonnal tálalja.