Összetevők(4 adag)
- 200 g bélszín vagy fartő
- 200 g kínai tészta vagy rizs
- 1 csokor apróra vágott citromfű
- 150 g cukorborsó
- 1 gerezd meghámozott és apróra vágott fokhagyma
- 2 evőkanál mogyoróolaj
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál lime-lé
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál apróra vágott gyömbér
- petrezselyem
- friss koriander
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 367 kcal
- Zsír: 13 g
- Nátrium: 114 mg
- Szénhidrátok: 49 g
- Fehérje: 14 g
- Foszfor: 198 mg
- Kálium: 339 mg
- Folyadéktartalom: 80 ml
Elkészítés
Vágja fel a marhát csíkokra. Vonja be a csíkokat 1 evőkanál szezámolajban elkevert kukoricakeményítővel. Adja hozzá az apróra vágott citromfüvet és a lime-levet. Tegye hűtőbe 30 percre. Mossa meg a cukorborsót, és vágja le a végeit. Forraljon vizet egy lábasban, és tegye bele a tésztát. Főzze a csomagoláson jelzett ideig. Szűrje le a tésztát, és keverjen hozzá egy evőkanál szezámolajat. Tegye félre a tésztát. Egy lábasban vagy wokban melegítsen fel 1 evőkanál mogyoróolajat. Tegye bele a bepácolt marhacsíkokat. Folyamatos kevergetés mellett süsse 1 percig. Vegye ki a húst és a levet. Tegye félre. Tegyen 1 evőkanál olajat a wokba, adja hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd a cukorborsót. Pirítsa kb. 2 percig. Keverje hozzá a tésztát, a marhahúst és a húslevet. Főzze az ételt további 1-2 percig, közben keverje össze alaposan. Szórja meg petrezselyemmel és korianderrel. Azonnal tálalja.