Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Málnás parfé őszibarackkal

Málnás parfé őszibarackkal

csm_20_raspberry_parfait_16_4dfb4a42e6.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 125 g málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 100 g tejföl (30%-os zsírtartalmú)
  • 100 g alacsony zsírtartalmú aludttej vagy joghurt (10%-os zsírtartalmú)
  • 100 g cukor
  • 100 g konzerv őszibarack

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 392 kcal
  • Zsír: 24 g
  • Nátrium: 36 mg
  • Szénhidrátok: 38 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 110 mg
  • Kálium: 202 mg
  • Folyadéktartalom: 115 ml

Elkészítés

A legjobb eredmény érdekében lehetőleg a fogyasztás előtti napon készítse el a parfét. Tegyen félre néhány szem málnát a díszítéshez. A többi málnát pürésítse, és nyomja át egy szűrőn. Keverje össze a pürét a porcukorral. Verje fel keményre a habtejszínt. Keverje össze a tejfölt, a zsírszegény aludttejet (vagy joghurtot) és a cukrot úgy, hogy krémes állagot kapjon. Öntse a málnapürét a felvert tejszínbe, és öntse a keveréket fóliával kibélelt sütőformába, majd 5-6 órára tegye hűtőbe a parfét. Másnap vegye ki a parfét a sütőformából, és szeletelje fel. Díszítse málnával és őszibarack szeletekkel.