Összetevők(4 adag)
- 125 g málna
- 2 evőkanál porcukor
- 200 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 100 g tejföl (30%-os zsírtartalmú)
- 100 g alacsony zsírtartalmú aludttej vagy joghurt (10%-os zsírtartalmú)
- 100 g cukor
- 100 g konzerv őszibarack
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 392 kcal
- Zsír: 24 g
- Nátrium: 36 mg
- Szénhidrátok: 38 g
- Fehérje: 5 g
- Foszfor: 110 mg
- Kálium: 202 mg
- Folyadéktartalom: 115 ml
Elkészítés
A legjobb eredmény érdekében lehetőleg a fogyasztás előtti napon készítse el a parfét. Tegyen félre néhány szem málnát a díszítéshez. A többi málnát pürésítse, és nyomja át egy szűrőn. Keverje össze a pürét a porcukorral. Verje fel keményre a habtejszínt. Keverje össze a tejfölt, a zsírszegény aludttejet (vagy joghurtot) és a cukrot úgy, hogy krémes állagot kapjon. Öntse a málnapürét a felvert tejszínbe, és öntse a keveréket fóliával kibélelt sütőformába, majd 5-6 órára tegye hűtőbe a parfét. Másnap vegye ki a parfét a sütőformából, és szeletelje fel. Díszítse málnával és őszibarack szeletekkel.