Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Lazac citromos-zöldfűszeres bundában, tavaszi zöldségekkel, zöldfűszeres krémmel és rizzsel

Lazac citromos-zöldfűszeres bundában, tavaszi zöldségekkel, zöldfűszeres krémmel és rizzsel

csm_Salmon_with_lemon_herb_crust_1024_11_78c5de2203.jpg

Összetevők(4 adag)

Lazac citromos-zöldfűszeres bundában:

  • ½ evőkanál reszelt citromhéj
  • 20 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 30 g vaj
  • 1 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál közepesen csípős mustár
  • 400 g szeletelt lazac
  • Őrölt bors

Tavaszi zöldségek zöldfűszeres krémmel és rizzsel:

  • 50 g mogyoróhagyma
  • 1-2 evőkanál repceolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 750 g tavaszi zöldség (pl. sárgarépa, fehérrépa, zöldbab, káposzta)
  • 1/8 liter tejszín (30%)
  • 2 csokor friss zöldfűszer
  • 1 doboz zöldfűszeres krémsajt (<10%-os zsírtartalmú)
  • 200 g rizs (nem előfőzött)
  • Bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 677 kcal
  • Zsír: 28 g
  • Nátrium: 403 mg
  • Szénhidrátok: 67 g
  • Fehérje: 39 g
  • Foszfor: 629 mg
  • Kálium: 1,940 mg
  • Folyadéktartalom: 389 ml

Elkészítés

Keverje össze a citromhéjat a zsemlemorzsával és a vajjal. Adja hozzá a koriandert, a petrezselymet és a mustárt. Terítse el a bevonatot a befűszerezett lazacon, és süsse 150 fokon 12-15 percig.

Mossa meg és szeletelje fel a zöldségeket, és áztassa be őket langyos vízbe legalább két órára.
Ezután főzze őket vízben 20-25 percig, közben egyszer cserélje a vizet. Szűrje le a vizet a zöldségekről. Aprítsa fel a zöldfűszereket. Keverje össze a tejszínt a zöldfűszeres krémsajttal, és melegítse fel egy lábasban. Adjon hozzá egy részt a zöldfűszerekből. A maradékot szórja a zöldségekre. Főzze a rizst lobogó vízben kb. 25-30 percig.