Összetevők(4 adag)
Lazac citromos-zöldfűszeres bundában:
- ½ evőkanál reszelt citromhéj
- 20 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 30 g vaj
- 1 teáskanál koriander
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál közepesen csípős mustár
- 400 g szeletelt lazac
- Őrölt bors
Tavaszi zöldségek zöldfűszeres krémmel és rizzsel:
- 50 g mogyoróhagyma
- 1-2 evőkanál repceolaj
- 1 evőkanál cukor
- 750 g tavaszi zöldség (pl. sárgarépa, fehérrépa, zöldbab, káposzta)
- 1/8 liter tejszín (30%)
- 2 csokor friss zöldfűszer
- 1 doboz zöldfűszeres krémsajt (<10%-os zsírtartalmú)
- 200 g rizs (nem előfőzött)
- Bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 677 kcal
- Zsír: 28 g
- Nátrium: 403 mg
- Szénhidrátok: 67 g
- Fehérje: 39 g
- Foszfor: 629 mg
- Kálium: 1,940 mg
- Folyadéktartalom: 389 ml
Elkészítés
Keverje össze a citromhéjat a zsemlemorzsával és a vajjal. Adja hozzá a koriandert, a petrezselymet és a mustárt. Terítse el a bevonatot a befűszerezett lazacon, és süsse 150 fokon 12-15 percig.
Mossa meg és szeletelje fel a zöldségeket, és áztassa be őket langyos vízbe legalább két órára.
Ezután főzze őket vízben 20-25 percig, közben egyszer cserélje a vizet. Szűrje le a vizet a zöldségekről. Aprítsa fel a zöldfűszereket. Keverje össze a tejszínt a zöldfűszeres krémsajttal, és melegítse fel egy lábasban. Adjon hozzá egy részt a zöldfűszerekből. A maradékot szórja a zöldségekre. Főzze a rizst lobogó vízben kb. 25-30 percig.