Összetevők(24 adag)
- 225 g mazsola
- 2 evőkanál brandy
- 110 g pekándió (vagy dió)
- 110 g cukrozott ananász, nagyobb darabokra vágva
- 175 g piros, zöld és sárga cseresznye, nagyobb darabokra vágva
- 110 g kandírozott héj
- 50 g angyalgyökér apró vágva
- 50 g kandírozott gyömbér apróra vágva
- 1 közepes méretű narancs lereszelt héja és
- 1 közepes méretű citrom lereszelt héja
- 225 g margarin
- 225 g porcukor
- 4 közepes tojás (290 g)
- 280 g liszt átszitálva
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 232 kcal
- Zsír: 10 g
- Nátrium: 30 mg
- Szénhidrátok: 31 g
- Fehérje: 3 g
- Foszfor: 48 mg
- Kálium: 143 mg
- Folyadéktartalom: 18 ml
Elkészítés
Kenjen ki zsiradékkal egy 20 cm átmérőjű kerek vagy egy 18 cm oldalhosszúságú négyzetes tortaformát, majd bélelje ki két réteg sütőpapírral. Előző este áztassa be a mazsolát brandy-be egy nagy tálban. A tálat fedje le. Másnap melegítse elő a sütőt 170 fokra. Adja hozzá a mazsolához a diót, a gyümölcsöt és a reszelt gyümölcshéjat. Egy másik tálban keverje össze alaposan a margarint és a cukrot. Egy külön tálban verje fel a tojásokat, majd fokozatosan adja hozzá a cukros keverékhez, folyamatos kevergetés mellett. Majd fokozatosan adja hozzá a keverékhez a lisztet, a gyümölcsöt, a diót stb. Öntse a masszát a tortaformába, a tetejét simítsa el egyenletesen, majd helyezze a sütőformát a sütőbe úgy, hogy a felső része kb. a sütő közepén legyen.
Süsse a tortát egy óráig 170 fokon. Ezután fedje le a tortát két réteg sütőpapírral, majd süsse további két órán keresztül 150 fokon. Akkor van kész a torta, ha a szélei elválnak a sütőformától, a közepe pedig rugalmas.