Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Kacsamell zsemlegombóccal

Kacsamell zsemlegombóccal

csm_Breast_of_duck_with_18_3eeca0e89b.jpg
Közepes
Eredet: Németország

Összetevők(4 adag)

Kacsamell:

  • 500 g kacsamell
  • 1 evőkanál repceolaj
  • Bors

Zsemlegombócok:

  • 250 g zsemle felkockázva
  • 100 g meghámozott és lereszelt alma
  • 25 g finomra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 125 ml víz
  • 125 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • ½ evőkanál étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 5 g cukor
  • ½ teáskanál borkősav
  • 50 ml tej
  • Szerecsendió, bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 607 kcal
  • Zsír: 37 g
  • Nátrium: 443 mg
  • Szénhidrátok: 35 g
  • Fehérje: 34 g
  • Foszfor: 488 mg
  • Kálium: 590 mg
  • Folyadéktartalom: 216 ml

Elkészítés

Helyezze a kacsamell darabokat húsos oldalukkal lefelé, és irdalja be a zsírréteget, hogy ne zsugorodjon össze sütés közben. Melegítse elő a sütőt 180 fokra (légkeverés). Kevés olajon pirítsa meg előbb a mell bőrös oldalát, majd a húsos oldalát. Fűszerezze borssal, és kis ideig pirítsa tovább. Ezután tegye a melldarabokat a sütőbe kb. 3-4 percre. Majd zárja el a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hagyja pihenni a húst, hogy a szeletelésnél kevesebb levet veszítsen. Sokkal finomabb a hús, ha szaftos marad!

Keverje össze a zsemlekockákat a reszelt almával. Serpenyőben olvassza fel a vajat, és pirítsa meg benne a hagymát. Keverje el a keményítőt 125 ml hideg vízben, majd adja hozzá a tejszínt és a hagymát. Az így nyert langyos folyadékot öntse a zsemlekockákra. Melegítse elő a sütőt 180 fokra (légkeverés). Válassza külön a tojások fehérjét és sárgáját. A tojássárgájához adja hozzá a cukrot, a borkősavat és 50 ml tejet, majd az egészet adja hozzá a zsemlekockákhoz. Verje fel a tojásfehérjét, és fokozatosan adja hozzá a masszához. Formázzon gombócokat a masszából, és azokat 180 fokon süsse 20-25 percig.

Táplálkozási tanácsok

A kacsamellhez kiválóan illik a fodros káposzta vagy vöröskáposzta saláta.