Összetevők(12 adag)
- 2 vöröshagyma
- 2 ek. olaj (pl. repceolaj)
- 500 g darált hús (fele marha, fele sertés)
- 2 tk. zöldség alaplé (kocka)
- Bors
- Őrölt paprika
- 1 tojás
- 200 ml tejföl
- fél csomag sütőpor
- 200 ml víz
- 1 csomag Yufka tészta (kb. 450 g)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 356 kcal
- Zsír: 29 g
- Nátrium: 402 mg
- Szénhidrátok: 12 g
- Fehérje: 13 g
- Foszfor: 172 mg
- Kálium: 193 mg
- Folyadéktartalom: 66 ml
Elkészítés
Aprítsa össze a hagymát, és kevés olajon pirítsa meg. Ha a hagyma üveges, adjuk hozzá a húst, és magas hőfokon pároljuk tovább. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, a borsot és egy kis paprika port ízesítésként.
Keverjük össze a tojást a tejföllel és a vízzel. Adjunk hozzá egy keveset a zöldség alapléből és a sütőporból, és alaposan keverjük össze.
Zsírozzunk ki egy kerek vagy négyzet alakú tepsit (kb. 25x35cm). Helyezzünk 3 tésztalapot a tepsi aljára, tegyünk rá egy keveset a húsból, és öntsünk 3-4 evőkanálnyi szószt a húsra. Helyezzünk még egy tésztalapot a tetejére, majd ismét húst és szószt, egészen addig, amíg a hús és tésztalapok elfogynak. Befejezésként helyezzünk 2 tésztalapot a rakás tetejére, és öntsünk rá a maradék szószt.
Helyezzük a tepsit a sütőbe (190°C-ra előmelegítve), és hagyjuk a bureket 30-35 percen át sülni.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és vágjuk a kívánt formára, például tortaszeletekre vagy kisebb kockákra.
Dobar tek!