Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Hideg cukkinileves curry-vel

Hideg cukkinileves curry-vel

csm_57_cold_zucchini_soup_12_2596d8a523.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 3 cukkini
  • 2 póréhagyma fehér része
  • 1 evőkanál curry
  • 2 evőkanál tejszín (30%)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet házikenyér
  • 1 fűszercsokor
  • pirított kenyérkockák
  • őrölt bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 230 kcal
  • Zsír: 13 g
  • Nátrium: 219 mg
  • Szénhidrátok: 20 g
  • Fehérje: 7 g
  • Foszfor: 144 mg
  • Kálium: 608 mg
  • Folyadéktartalom: 226 ml

Elkészítés

Hámozza meg és szeletelje fel a cukkínit. Forraljon fel 1 liter vizet, tegye bele a fűszercsokrot. Tisztítsa meg és szeletelje fel a póréhagymát. Melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat egy lábasban, és párolja 3 percig a póréhagymát. Adja hozzá a curry-t. Keverje el. Adja hozzá a cukkinit, és öntse bele a zöldség alaplevet. Borsozza. Forralja fel a levest, majd vegye lejjebb a hőmérsékletet, és főzze 30 percig. Hagyja lehűlni. Mixerrel pürésítse a levest. Adja hozzá a tejszínt, és pár percig mixelje a levest. Tegye a hűtőbe 1 órára. Vágja fel a kenyérszeleteket kis kockákra. A maradék evőkanál olívaolajon pirítsa meg a kenyérdarabokat serpenyőben. Töltse a levest tányérokba vagy magas poharakba, és adja hozzájuk a pirított kenyérkockákat. Hidegen tálalja.

Táplálkozási tanácsok

A hal káliumtartalmának csökkentése érdekében a felszeletelt cukkinit két órára beáztathatja langyos vízbe, majd öntse le róla a vizet.