Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Gombás omlett-tekercsek siitake gombával és szezámmaggal

Gombás omlett-tekercsek siitake gombával és szezámmaggal

csm_Mushroom_omelette_02_9890425131.jpg

Összetevők(2 adag)

  • 100 g siitake gomba
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 db (kb. 8 g) gyömbér
  • 1 ek. szezámmag
  • 3 tojás
  • 1 ek. szójaszósz (lehetőleg light)
  • 1 ek. szezámolaj
  • Metélőhagyma (elhagyható)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 272 kcal
  • Zsír: 20 g
  • Nátrium: 718 mg
  • Szénhidrátok: 11 g
  • Fehérje: 15 g
  • Foszfor: 302 mg
  • Kálium: 361 mg

Elkészítés

Távolítsa el a gombák szárát, és vágja finomra a fejüket.
Szeletelje vékony karikákra a mogyoróhagymákat, hámozza meg, majd vágja finomra a gyömbért.
Serpenyőben, zsiradék nélkül, lassú tűzön pirítsa világosbarnára a szezámmagot, majd tegye félre, és hagyja kihűlni. Verje fel a tojásokat, a szójaszószt és 2 ek. vizet.
Pirítsa meg a gombát a szezámolajban magas hőfokon, adja hozzá a mogyoróhagymát és a gyömbért, és rövid ideig pirítsa őket együtt.
Csökkentse a hőt közepes fokozatra, és adja hozzá a felvert tojásokat. Hagyja, hogy lassan összeálljon a massza.
A kész omlettet hagyja kicsit hűlni egy tányéron, mielőtt feltekerné, és átlósan vékony szeletekre vágná.
Tányéron tálalja a pirított szezámmaggal és kevés metélőhagymával körítve.

Táplálkozási tanácsok

TIPP: Ha nem tartják meg formájukat az omlett-tekercsek, óvatosan összekötheti őket egy szál metélőhagymával; esetleg használjon hozzá fogpiszkálót.