Összetevők(2 adag)
- 100 g siitake gomba
- 2 mogyoróhagyma
- 1 db (kb. 8 g) gyömbér
- 1 ek. szezámmag
- 3 tojás
- 1 ek. szójaszósz (lehetőleg light)
- 1 ek. szezámolaj
- Metélőhagyma (elhagyható)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 272 kcal
- Zsír: 20 g
- Nátrium: 718 mg
- Szénhidrátok: 11 g
- Fehérje: 15 g
- Foszfor: 302 mg
- Kálium: 361 mg
Elkészítés
Távolítsa el a gombák szárát, és vágja finomra a fejüket.
Szeletelje vékony karikákra a mogyoróhagymákat, hámozza meg, majd vágja finomra a gyömbért.
Serpenyőben, zsiradék nélkül, lassú tűzön pirítsa világosbarnára a szezámmagot, majd tegye félre, és hagyja kihűlni. Verje fel a tojásokat, a szójaszószt és 2 ek. vizet.
Pirítsa meg a gombát a szezámolajban magas hőfokon, adja hozzá a mogyoróhagymát és a gyömbért, és rövid ideig pirítsa őket együtt.
Csökkentse a hőt közepes fokozatra, és adja hozzá a felvert tojásokat. Hagyja, hogy lassan összeálljon a massza.
A kész omlettet hagyja kicsit hűlni egy tányéron, mielőtt feltekerné, és átlósan vékony szeletekre vágná.
Tányéron tálalja a pirított szezámmaggal és kevés metélőhagymával körítve.