Összetevők(4 adag)
- 200 g laskagomba
- 100 g vöröshagyma
- 50 g paradicsom
- 30 g zöldpaprika
- 10 ml olaj
- kevés pirospaprika
- borsikafű
- csipetnyi sómentes fűszerkeverék
- kevés vasfű
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 49 kcal
- Zsír: 3 g
- Nátrium: 5 mg
- Szénhidrátok: 4 g
- Fehérje: 3 g
- Foszfor: 51 mg
- Kálium: 214 mg
- Folyadéktartalom: 85 ml
Elkészítés
A hagymát hámozza meg, kockázza fel, és dinsztelje meg forró olajban. Vegye le a hagymát a tűzről, adja hozzá az őrölt paprikát, majd tegye vissza a tűzre, és adja hozzá a megmosott, meghámozott és csíkokra vágott gombát, valamint a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Adja hozzá a borsikafüvet, a fűszerkeveréket és a vasfüvet. Ha a gomba és a zöldségek nem engednek elég levet, adjon hozzá egy kis vizet.