Gombapörkölt

csm_32_mushroom_stew_12_0b9ec6fbd9.jpg
Könnyű
Eredet: Magyarország

Összetevők(4 adag)

  • 200 g laskagomba
  • 100 g vöröshagyma
  • 50 g paradicsom
  • 30 g zöldpaprika
  • 10 ml olaj
  • kevés pirospaprika
  • borsikafű
  • csipetnyi sómentes fűszerkeverék
  • kevés vasfű

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 49 kcal
  • Zsír: 3 g
  • Nátrium: 5 mg
  • Szénhidrátok: 4 g
  • Fehérje: 3 g
  • Foszfor: 51 mg
  • Kálium: 214 mg
  • Folyadéktartalom: 85 ml

Elkészítés

A hagymát hámozza meg, kockázza fel, és dinsztelje meg forró olajban. Vegye le a hagymát a tűzről, adja hozzá az őrölt paprikát, majd tegye vissza a tűzre, és adja hozzá a megmosott, meghámozott és csíkokra vágott gombát, valamint a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Adja hozzá a borsikafüvet, a fűszerkeveréket és a vasfüvet. Ha a gomba és a zöldségek nem engednek elég levet, adjon hozzá egy kis vizet.