Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Fahéjas parfé pirított szilvával

Fahéjas parfé pirított szilvával

csm_9_cinamon_parfait_13_14b0b49867.jpg

Összetevők(5 adag)

Fahéjas parfé:

  • 4 tojás
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 150 g cukor
  • 4 cl rum
  • 500 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)

Pirított szilva:

  • 300 g kökényszilva (friss vagy konzerv)
  • 30 g cukor
  • 1/2 csomag vaníliáscukor
  • 150 g vaj
  • 60 ml víz
  • 50 ml almalé (vagy víz)
  • 1 csipetnyi fahéj
  • Mézeskalács fűszerkeverék
  • 20 ml citromlé
  • Zsemlemorzsa (a sűrítéshez)

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 408 kcal
  • Zsír: 31 g
  • Nátrium: 64 mg
  • Szénhidrátok: 26 g
  • Fehérje: 5 g
  • Foszfor: 100 mg
  • Kálium: 174 mg
  • Folyadéktartalom: 92 ml

Elkészítés

Parfé:
Verje fel krémesre a tojásokat a fahéjjal és a cukorral meleg víz fölött. Adja hozzá a rumot, és kevergesse, míg le nem hűl. Verje fel félkeményre a habtejszínt. Adagolja a parfét desszertes tálkákba vagy poharakba, és azokat tegye hűtőbe. Ha előzőleg kibéleli a tálkákat fóliával, könnyebb lesz kivenni a parfét a tálkákból.
Pirított szilva:
Mossa meg a szilvákat hideg víz alatt, majd csepegtesse le és vágja félbe őket. Távolítsa el a magjukat. Folyamatosan kevergetve olvassza fel a cukrot, a vaníliáscukrot és a vajat egy serpenyőben, míg a cukor elkezd karamellizálódni. Adja hozzá a szilvát és pirítsa a keveréket 5 percig, majd adja hozzá az almalevet, és forralja fel. Sűrítse be a keveréket szemlemorzsával, és hagyja lehűlni. Ízesítse citromlével és a fűszerkeverékkel.

Táplálkozási tanácsok

A recept alapján másféle parfét is készíthet. Fahéj helyett használhat vaníliát, és gyümölcspürét vagy olvasztott lekvárt is adhat a felvert tojáshoz.