Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Csúcsos káposztás rizottó

Csúcsos káposztás rizottó

csm_sweetheart_cabbage_risotto_800561fd45.jpg

Összetevők(2 adag)

  • 1 vöröshagyma
  • 400 g csúcsos káposzta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g rizottó rizs
  • 100 ml fehérbor
  • 300 ml zöldség alaplé
  • Bors
  • 40 g fekete olívabogyó
  • 60 g reszelt keménysajt
  • 2 evőkanál aprított turbolya
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 611 kcal
  • Zsír: 37 g
  • Nátrium: 268 mg
  • Szénhidrátok: 51 g
  • Fehérje: 17 g
  • Foszfor: 423 mg
  • Kálium: 489 mg
  • Folyadéktartalom: 350 ml

Elkészítés

1. Vágja fel kockákra a hagymát. Tisztítsa meg és hosszában vágja félbe a káposztát. Távolítsa el a torzsát, és vágja nagyobb darabokra a káposztát.  

2. Forró olívaolajban dinsztelje üvegesre a hagymát. Adja hozzá a rizottó rizst, és párolja, amíg áttetszővé nem válik. Locsolja meg fehérborral, és kevergesse, míg a rizs felszívja a folyadékot. Adja hozzá a csúcsos káposztát és 150 ml zöldség alaplevet. Sózza, borsozza. Főzze további 15-18 percig, közben fokozatosan adja hozzá a maradék meleg zöldség alaplevet.  

3. Hosszában vágja félbe az magozott olívabogyókat. Adja hozzá a rizottóhoz az olivát, a reszelt sajtot és a felaprított zöldfűszereket.