Összetevők(2 adag)
- 1 vöröshagyma
- 400 g csúcsos káposzta
- 3 evőkanál olívaolaj
- 150 g rizottó rizs
- 100 ml fehérbor
- 300 ml zöldség alaplé
- Só
- Bors
- 40 g fekete olívabogyó
- 60 g reszelt keménysajt
- 2 evőkanál aprított turbolya
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 611 kcal
- Zsír: 37 g
- Nátrium: 268 mg
- Szénhidrátok: 51 g
- Fehérje: 17 g
- Foszfor: 423 mg
- Kálium: 489 mg
- Folyadéktartalom: 350 ml
Elkészítés
1. Vágja fel kockákra a hagymát. Tisztítsa meg és hosszában vágja félbe a káposztát. Távolítsa el a torzsát, és vágja nagyobb darabokra a káposztát.
2. Forró olívaolajban dinsztelje üvegesre a hagymát. Adja hozzá a rizottó rizst, és párolja, amíg áttetszővé nem válik. Locsolja meg fehérborral, és kevergesse, míg a rizs felszívja a folyadékot. Adja hozzá a csúcsos káposztát és 150 ml zöldség alaplevet. Sózza, borsozza. Főzze további 15-18 percig, közben fokozatosan adja hozzá a maradék meleg zöldség alaplevet.
3. Hosszában vágja félbe az magozott olívabogyókat. Adja hozzá a rizottóhoz az olivát, a reszelt sajtot és a felaprított zöldfűszereket.