Összetevők(8 adag)
Saltimbocca:
- 2 egész csirkemell
- 4 szelet pármai vagy érlelt sonka
- 4 friss zsályalevél
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Kukoricaprósza:
- 400 ml víz
- 100 g kukoricadara
- 40 g parmezán sajt (40%-os zsírtartalmú)
- 2 evőkanál olívaolaj
Tárkonyos zöldségek:
- 500 g koktélparadicsom
- 600 g cukkini
- 25 ml balzsamecet
- 1/2 vöröshagyma
- 1/2 csokor tárkony (25 g)
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 249 kcal
- Zsír: 17 g
- Nátrium: 407 mg
- Szénhidrátok: 7 g
- Fehérje: 18 g
- Foszfor: 199 mg
- Kálium: 468 mg
- Folyadéktartalom: 228 ml
Elkészítés
Csirkés saltimbocca: Filézze ki a csirkemelleket, vágja fel nyolc részre, és fűszerezze. Helyezze a csirkemell darabokra a zsályaleveleket, majd csomagolja be őket a sonkába. Sózza és borsozza a darabokat, majd serpenyőben süsse őket aranybarnára. Ezután helyezze tepsibe a darabokat, és kb. 25 percig süsse őket 130 fokon.
Kukoricaprósza: Forraljon fel vizet, majd folyamatosan kevergetve adagolja bele a kukoricadarát. Főzze a darát kis lángon kb. fél óráig.
Közben reszelje le a parmezánt, és adja hozzá a darához. A kukoricaprósza akkor van kész, ha keverés közben
elválik az edény falától. Tegye a puliszkát sütőpapírra, kicsit nyomja le, és takarja be egy másik darab sütőpapírral. A két sütőpapír között lévő puliszkát nyújtsa egyenletesen kb. 1 cm vastagságúra, majd hagyja kihűlni. Röviddel tálalás előtt vizes késsel vágja fel a puliszkát 8 részre. Serpenyőben négyesével kb. 2-2 percig süsse meg a darabokat. Óvatosan, széles eszközzel vegye ki a serpenyőből a darabokat.
Zöldségek: Mossa meg, hámozza meg, és negyedelje a koktélparadicsomokat. A cukkinit vágja fel hosszában négy részre, majd vegye ki a magrészét, és vágja fel kis darabokra. Hámozza meg, vágja fel apró kockákra, majd dinsztelje meg a hagymát. Adja hozzá a cukkinit és a paradicsomot. Adjon hozzá kevés balzsamecetet, és fűszerezze ízlés szerint. Díszítse a zöldségeket finomra vágott tárkonnyal. Tipp: Fokhagymát is használhat az elkészítés során.