Összetevők(4 adag)
Csirkemell:
- 400 g csirkemell filé
- 1 piros paprika
- 150 g cukkini
- 1 kis doboz ananász konzerv (darabolt)
- 4 koktélparadicsom
- 4 evőkanál lime-lé
- 2 teáskanál méz
- 8 evőkanál repceolaj
Csípős mangó-csatni:
- 2 érett mangó
- 3 cm hosszú, meghámozott és darabolt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 friss csili paprika, kimagvazva és felaprítva
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál felaprított kesudió
- Só
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 350 kcal
- Zsír: 6 g
- Nátrium: 119 mg
- Szénhidrátok: 42 g
- Fehérje: 30 g
- Foszfor: 279 mg
- Kálium: 891 mg
- Folyadéktartalom: 334 ml
Elkészítés
Csirke:
Mossa meg a csirkemellet, törölje szárazra, és vágja fel falatnyi kockákra. Tisztítsa meg a zöldségeket. Darabolja fel a paprikát. Szeletelje fel a cukkinit. Csepegtesse le az ananászdarabokat. Keverje össze a pác összetevőit: a lime levét, a mézet, az olajat, a sót és a borsot. Tegye a húsdarabokat egy tálba, és öntse rájuk a pácot. Alaposan kenje be a húsokat a páclével. A bepácolt húst legalább egy órára tegye hűtőbe.
Tűzze fel a nyársra a húst, a paprikát, a cukkínit, az ananászt és a paradicsomot. Süsse készre a nyársakat.
Csatni:
hámozza meg a mangót, vágja fel kis darabokra, és keverje hozzá a fokhagymát, a gyömbért, az ecetet, a cukrot és egy kevés sót.
Egy lábasban fedő nélkül, kis lángon forralja fel a keveréket.
Fedje le a lábast, és főzze tovább a keveréket 10 percig.
Vegye le a tűzről a keveréket, és hagyja lehűlni. Finoman pürésítse a keveréket.
Adja hozzá a kesudiót, és tegye hűtőbe.