Összetevők(4 adag)
- 500 g csirkemell
- 300 g rizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 alma
- 3 evőkanál olívaolaj
- oregánó
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 532 kcal
- Zsír: 9 g
- Nátrium: 88 mg
- Szénhidrátok: 72 g
- Fehérje: 36 g
- Foszfor: 368 mg
- Kálium: 608 mg
- Folyadéktartalom: 225 ml
Elkészítés
Fűszerezze a csirkét fokhagymával, pár csepp citromlével és oregánóval. Süsse le egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon (vagy grillezze a húst). Főzze meg a rizst. Almapüré: hámozza meg az almákat, és távolítsa el a magházat. Vágja fel kockákra, adja hozzá a citromlevet, és főzze annyi vízben, hogy ellepje a gyümölcsdarabokat; főzze lassú tűzön addig, míg nagyon puha lesz az alma. Szűrje le a vizet, amivel a káliumtartalom egy része is távozik. Hagyja egy kicsit hűlni az almát, majd pürésítse turmixgépben. Serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsa aranybarnára a hagymát. Majd adja hozzá az almaszószt, és lassan kevergesse, amíg az eléri a kívánt sűrűséget. Tálalja rizzsel.