Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Csirkemell almapürével és oregánóval

Csirkemell almapürével és oregánóval

csm_75_chicken_breast_with_apple_puree_12_f48ba6ee1a.jpg

Összetevők(4 adag)

  • 500 g csirkemell
  • 300 g rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 alma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • oregánó

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 532 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Nátrium: 88 mg
  • Szénhidrátok: 72 g
  • Fehérje: 36 g
  • Foszfor: 368 mg
  • Kálium: 608 mg
  • Folyadéktartalom: 225 ml

Elkészítés

Fűszerezze a csirkét fokhagymával, pár csepp citromlével és oregánóval. Süsse le egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon (vagy grillezze a húst). Főzze meg a rizst. Almapüré: hámozza meg az almákat, és távolítsa el a magházat. Vágja fel kockákra, adja hozzá a citromlevet, és főzze annyi vízben, hogy ellepje a gyümölcsdarabokat; főzze lassú tűzön addig, míg nagyon puha lesz az alma. Szűrje le a vizet, amivel a káliumtartalom egy része is távozik. Hagyja egy kicsit hűlni az almát, majd pürésítse turmixgépben. Serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsa aranybarnára a hagymát. Majd adja hozzá az almaszószt, és lassan kevergesse, amíg az eléri a kívánt sűrűséget. Tálalja rizzsel.