Összetevők(4 adag)
Búzadara szuflé:
- 250 ml víz-tejszín keverék (100 ml tejszín (30%) + 150 ml víz)
- 20 g vaj
- 50 g reszelt narancshéj
- 2 tojás sárgája
- 1 tojás
- 5 tojásfehérje
- 70 g cukor
Rebarbarás vérnarancs kompót:
- 200 g rebarbara
- 35 g zselésítő cukor (1:2)
- 1 gyömbér
- 1 vaníliarúd
- 1 vérnarancs
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 369 kcal
- Zsír: 17 g
- Nátrium: 114 mg
- Szénhidrátok: 32 g
- Fehérje: 12 g
- Foszfor: 149 mg
- Kálium: 343 mg
- Folyadéktartalom: 198 ml
Elkészítés
Forralja fel a víz-tejszín keveréket és a vajat. Adja hozzá a búzadarát.
Adja hozzá a narancshéjat, és fokozatosan keverje bele a tojássárgáját és a tojást. Verje fel a tojásfehérjét a cukorral, és óvatosan keverje hozzá a búzadarához. A szuflé formákba tegyen vajat és cukrot, majd töltse meg őket 2/3-ig a szufléval. Süsse 180 fokos sütőben kb. 12 percig.
Mossa meg a rebarbarát, és vágja kis darabokra. Tegyen rá zselésítő cukrot. Pucolja meg és kockázza fel a gyömbért, és adja hozzá a rebarbarához a hosszában kettévágott vaníliarúddal együtt. Forralj fel, majd főzze kb. 1 percig, ezután adja hozzá a narancsdarabokat és az összegyűjtött narancslevet, óvatosan keverje össze.