Betegeinknek Az Ön diétája Recepttár Búzadara szuflé rebarbarás vérnarancs kompóttal

Búzadara szuflé rebarbarás vérnarancs kompóttal

csm_Semolina_souffle_1024_10_2635222a5c.jpg

Összetevők(4 adag)

Búzadara szuflé:

  • 250 ml víz-tejszín keverék (100 ml tejszín (30%) + 150 ml víz)
  • 20 g vaj
  • 50 g reszelt narancshéj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 5 tojásfehérje
  • 70 g cukor

Rebarbarás vérnarancs kompót:

  • 200 g rebarbara
  • 35 g zselésítő cukor (1:2)
  • 1 gyömbér
  • 1 vaníliarúd
  • 1 vérnarancs

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 369 kcal
  • Zsír: 17 g
  • Nátrium: 114 mg
  • Szénhidrátok: 32 g
  • Fehérje: 12 g
  • Foszfor: 149 mg
  • Kálium: 343 mg
  • Folyadéktartalom: 198 ml

Elkészítés

Forralja fel a víz-tejszín keveréket és a vajat. Adja hozzá a búzadarát.
Adja hozzá a narancshéjat, és fokozatosan keverje bele a tojássárgáját és a tojást. Verje fel a tojásfehérjét a cukorral, és óvatosan keverje hozzá a búzadarához. A szuflé formákba tegyen vajat és cukrot, majd töltse meg őket 2/3-ig a szufléval. Süsse 180 fokos sütőben kb. 12 percig.

Mossa meg a rebarbarát, és vágja kis darabokra. Tegyen rá zselésítő cukrot. Pucolja meg és kockázza fel a gyömbért, és adja hozzá a rebarbarához a hosszában kettévágott vaníliarúddal együtt. Forralj fel, majd főzze kb. 1 percig, ezután adja hozzá a narancsdarabokat és az összegyűjtött narancslevet, óvatosan keverje össze.