Összetevők(3 adag)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál szárított Herbes de Provence (provence-i fűszerkeverék)
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 bárányborda (egyenként 100 g, csonttal együtt)
- Tengeri só (3 g)
- frissen őrölt bors
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 391 kcal
- Zsír: 30 g
- Nátrium: 474 mg
- Szénhidrátok: 2 g
- Fehérje: 30 g
- Foszfor: 275 mg
- Kálium: 424 mg
- Folyadéktartalom: 66 ml
Elkészítés
A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát alaposan keverjük össze a 2 ek. olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Vigyük fel a keveréket a báránybordákra, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 20 percig. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy ek. olajat. A húst kevés sóval és borssal fűszerezzük. Helyezzük a szeleteket egy serpenyőbe, és kb. 2-3 percig pirítsuk magas hőmérsékleten, majd ismételjük ezt meg a másik oldallal is. Vegyük ki a báránybordákat a serpenyőből, majd helyezzük őket fóliával bélelt tányérra, hagyjuk állni 5 percig, és tálaljuk.
Ebben a receptben 2 bárányborda felel meg egy adagnak.
Bon Appétit!