Bárányborda

borda.jpg
Könnyű
Eredet: Franciaország

Összetevők(3 adag)

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szárított Herbes de Provence (provence-i fűszerkeverék)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 bárányborda (egyenként 100 g, csonttal együtt)
  • Tengeri só (3 g)
  • frissen őrölt bors

Tápérték(adagonként)

  • Kalória: 391 kcal
  • Zsír: 30 g
  • Nátrium: 474 mg
  • Szénhidrátok: 2 g
  • Fehérje: 30 g
  • Foszfor: 275 mg
  • Kálium: 424 mg
  • Folyadéktartalom: 66 ml

Elkészítés

A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát alaposan keverjük össze a 2 ek. olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Vigyük fel a keveréket a báránybordákra, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 20 percig. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy ek. olajat. A húst kevés sóval és borssal fűszerezzük. Helyezzük a szeleteket egy serpenyőbe, és kb. 2-3 percig pirítsuk magas hőmérsékleten, majd ismételjük ezt meg a másik oldallal is. Vegyük ki a báránybordákat a serpenyőből, majd helyezzük őket fóliával bélelt tányérra, hagyjuk állni 5 percig, és tálaljuk.

Ebben a receptben 2 bárányborda felel meg egy adagnak.

Bon Appétit!

Táplálkozási tanácsok

Köretként burgonyapüré ajánlott.