Összetevők(4 adag)
- 4 tőkehal filé (400 g)
- kevés só
- 1 piros paprika (150 g)
- 1 cukkíni (150 g)
- 1 cm gyömbér lereszelve
- 1 csipetnyi reszelt narancshéj
- 1 csipetnyi garam masala
- (indiai fűszerkeverék; használhat helyette curry-t is)
- kevés olaj a kenéshez
a zöldfűszeres mártáshoz:
- ½ doboz tejföl (118,3 g, 30%-os zsírtartalmú)
- 125 g aludttej (30%-os zsírtartalmú)
- 75 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 2 evőkanál zöldfűszerkeverék (finomra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- kevés só
- 1 késhegynyi sűrített paradicsom vagy paprikakrém
Tápérték(adagonként)
- Kalória: 262 kcal
- Zsír: 16 g
- Nátrium: 209 mg
- Szénhidrátok: 6 g
- Fehérje: 22 g
- Foszfor: 313 mg
- Kálium: 590 mg
- Folyadéktartalom: 198 ml
Elkészítés
Mossa meg a tőkehal filéket, majd csepegtesse le és enyhén sózza meg őket. Mossa meg a paprikát és a cukkínit. Vágja fel kockákra a paprikát, a cukkínit pedig szeletelje fel. A zöldségeket keverje össze a fűszerekkel. Kenjen meg négy darab alufóliát olajjal, és halmozza rájuk a zöldségeket. Helyezze a halfiléket a zöldségekre, és hajtogassa rájuk az alufóliát. Helyezze a csomagokat a grillre, és süsse őket kb. 20 percig.
Zöldfűszeres mártás:
Öntse a tejfölt, az aludttejet és a tejszínt egy tálba, és alaposan mixelje össze őket. Adja hozzá az apróra vágott zöldfűszereket és a fokhagymát. Fűszerezze kevés sóval és sűrített paradicsommal vagy paprikakrémmel.